Zwerfvuil opruimen Hoorn Noord
vrijdag 04 oktober 2019

Zaterdagmiddag 12 oktober organiseren Intermaris, Stichting Netwerk, Puur Hoorn en gemeente Hoorn een Trashdate in Hoorn-Noord en Venenlaankwartier. In zoveel mogelijk straten van de wijk willen we de bewoners uitnodigen om zwerfvuil te komen opruimen; deelnemers mogen uiteraard hun eigen straat doen. Iedereen mag meedoen; van jong tot oud, alleen, met z’n tweeën of in een groepje.

Aanvang is om 13.30 uur in wijkcentrum De Zaagtand, Sint Eloystraat 106, en om 16.30 uur ronden we hier ook weer af. De organisatie draagt zorg voor de benodigde middelen, materialen en ook aan de inwendige mens wordt gedacht. Iedere deelnemer krijgt een passend aardigheidje als herinnering.

Voor de aftrap om 13.30 uur komt de projectgroep Clean2Anywhere een korte presentatie geven. Zij werken in de haven van Hoorn aan een fluitschip gemaakt van afvalplastic. Het is de bedoeling dat het schip ook echt gaat meedoen in het vervoeren van handel op zee. Zo worden bedrijven en particulieren geïnspireerd om anders met afval om te gaan. Die middag kunnen wij met z’n allen een bijdrage leveren aan de bouw van het schip door geschikt plastic apart in te zamelen. Voor meer info: www.clean2a.nl.

Interesse? Meld je gelijk aan via aanmeld@intermaris.nl. Samen voor een schone wijk!

Reacties