Zwemstad Hoorn programma
Home   l Nieuws  l Programma                                                                                                              Contact

DOWNLOAD HIER HET PROGRAMMA IN BLOKSCHEMA

Zondag 10 juli

Hoorns Kamerkoor

Het Hoorns Kamerkoor, o.l.v. Arnold Bakker, telt 26 leden, die zich elke week storten op de a capella gezongen koorliteratuur van de zestiende eeuw tot heden. Het koor zingt later deze dag nog in het Westfries Museum, maar eerst worden de stemmen getest bij Zwemstad Hoorn. In oktober van dit jaar bestaat het koor 40 jaar. U hoort u een selectie van wereldlijke liederen, o.a. de fraaie Japanse volksliedjes en een paar werken van de Hoornse musicus en componist Willem Woestenburg. Zondag 10 juli bij de Hoofdtoren aanvang 13.30 uur 

Café-voorstelling ‘Last Tango in…’

‘Last Tango in …’ is een ronduit hilarische locatievoorstelling in De Volendammer en was de hit van het Op Roet festival 2013. Centraal staat een velijn huwelijksdrama zonder beschuldigende vinger en waar zaken kantelen naarmate er meer bekend wordt. Het publiek is de lachende derde, want ach, hoe herkenbaar is het allemaal. En of het helemaal goed komt tussen Wim en Corry…? Op zondag 10 juli, in café De Volendammer, aanvangstijden 11.00, 12.00 en 13.00 uur.  

Showband Hoorn

Al van verre hoor je ze aankomen; Showband Hoorn kan natuurlijk niet ontbreken tijdens het zwemfeest in de haven van Hoorn. Show Band Hoorn is 60 jaar jong en is de nog enige muziekvereniging in de gemeente Hoorn die zijn optredens op straat heeft, vooraf gegaan door een majorettepeloton. Niet meer in elke straat, dat is door de omvang van de stad niet meer te doen, maar in de zomermaanden te zien in verschillende delen van de stad. Het Open Water Zwemkampioenschap is weer een mooie gelegenheid om de hele stad te laten zien wat ze in huis hebben. En wil je meedoen, dat kan. Ben je uitgezwommen? Pak dan een instrument! 

Isaac LeMaire en de Heeren zeventien

Een theaterscene met een historische achtergrond. Over het ontdekken van een nieuwe zeeroute, over een machtsstrijd op het scherpst van de snede en over bonnetjes of geen bonnetjes. De scene was eerder te zien in De Statenpoort tijdens de Kaap Hoorn Nachtkapers. Een boeiend inkijkje over het functioneren van de VOC. En wat blijkt? Er is maar weinig veranderd… Te zien op verschillende locaties o.a. op zondag 10 juli Baatland 15.00, Rouaanse steiger/Halve Maen 15.30 en in café De Volendammer om 16.00 uur.  

Sepehr Maghsoudi

Sepehr Maghsoudi is een Hoornse modeontwerper. Zijn werk is futuristische, elegant en innovatief. Sepehr heeft ontworpen voor grote artiesten als Armin van Buuren, Sting, Ferry Corsten. Hij laat op zondag 10 juli 2 van zijn creaties zien rondom het Houten Hoofd rond de klok van 14.00 uur. 

Expositie Boterhal& gemeentecollectie Open Water in Oosterkerk

Kunstenaars van kunstenaarsvereniging de Boterhal exposeren werken met als thema Open Water: Alexandra Konstantinovna, Angelike Valster, Annie de Leeuw, Carolien Broerse, Jan Hollenberg, Stella Burggraaf en Tineke Pilkes. Hans van Ossenbruggen duikt in de gemeente collectie en treedt op als curator. Ook hij laat zich inspireren door het thema water.
Zo 10/vr15/za16/zo17 juli in de Oosterkerk van 12.00-18.00 uur 

Rosie Sings

Geen zwemfeest is compleet zonder lekkere veel live optredens. Zo zingt en speelt Rosmarijn Broers live op verschillende dagen tijdens het zwemstad Hoorn evenement. Zij zingt liedjes uit ‘the Great American Songbook’ met o.a. gezellige liedjes van Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Doris Day, Peggy Lee, en vele andere legendarische zangeressen uit de 20er tot de 60er jaren. Locaties zondag 10 juli: 13.00 schuur visser Last, Baatland 14.30 en Roode Steen 17.00 uur.  

Cinema Oostereiland

Finding Dory:Disney Pixar’s Finding Dory brengt ieders favoriete vergeetachtige blauwe vis Dory terug op het witte doek. Dory woont samen met Nemo en Marlin in het rif en op een dag herinnert Dory zich dat zij een familie heeft die misschien wel naar haar op zoek is. Aanvang 14.00 uur (normaal entree)  

Lakeside Stories

Chris James en Laurens Reij vormen, naast hun werkzaamheden bij Stichting Lakeside Stories, een singer-songwriter duo. Na eerst een bescheiden solo carrière, spelen ze sinds vijf jaar samen, vaak bijgestaan door Jan Karsten op contrabas.  Chris, een echte Welshman van origine, schrijft liedjes met een verhaal en een flink dosis humor. Laurens zijn liedjes gaan vaak over de mystiek van het leven en het gevoel. Tijdens het EK Open Water zwemmen zullen ze een aantal eigen composities brengen over onderwerpen zoals het vergaan van een zeilschip, De stad Hoorn en natuurlijk de liefde. Meer info www.lakesidestories.nl 10 juli Locatie Baatland 16.00 en Roode Steen 18.00 uur. 

Joyce van der Lee

Ze heet Joyce van der Lee, is 18 jaar oud, zingt en is woonachtig in Zwaag. Toen ze gevraagd werd om mee te doen, hoefde ze niet lang na te denken. Ze is sportief en spontaan en staat graag op een podium. Verder is zingen haar grootste passie. Tja, dan is zo’n mooi zwemfeest een inkoppertje. Tijdens het EK Open Water zwemmen zal ze op verschillende locaties te zien en te horen zijn. Wat het programma precies gaat worden, blijft nog even een verrassing. Zeker is dat er een paar covers bij zijn uit de top 40… Op zondag 10 juli locaties Baatland 14.00, schuur visser Last 15.30 en Roode Steen 17.30 uur.

 

Fado de Tres

Anja Dol zingt de Fado samen met haar vaste begeleiders op gitaar Piet Buis en Enrico Kors. De Fado staat wel bekend als het levenslied van Portugal. Er hangt een sfeer van weemoed, heimwee en melancholie omheen. En er is die gekmakende Saudade, een mengeling van geluk en verdriet om dat wat voorbij is. Te zien op zondag 10 juli locatie Last Schuur 14.00 uur Hoofdtoren 14.30 en Rouaanse steiger 15.00 uur.  

Shantymen Kaap Hoorn & Monique de Meza

Het Shantymen Kaap Hoorn koor is een circa 30 man tellend koor uit Hoorn. Hoorn is een oude oud VOC stad aan het Markermeer. Het koor zingt Sea Songs & Maritieme Folk. Shantymen Kaap Hoorn bestaat sinds 1995 en de muzikale leiding is in handen van James Zwaag.  Instrumentale begeleiding wordt verzorgt door een combo. Dit combo bestaat uit muzikanten die diverse instrumenten bespelen. Monique de Meza is een allround zangeres naast haar baan als docent. Na haar deelname aan de X- factor in 2011 met BBK heeft ze de smaak te pakken en gaat weer veel zingen. Ze werkt mee aan verschillende projecten en treed op bij bruiloften of andere gelegenheden. Ze is ook zangeres in de soulband The CC Project en zingt ook mee met het Shantymen Kaap Hoorn koor. Op diverse plekken, zie het overzicht  

Huldiging zwemmers op de Roode Steen

De huldiging van de zwemmers van de 10 kilometer is op de Roode Steen. Daar begint om 17.00 uur een muziekprogramma met o.a. Rosie Sings en Lakeside Stories en een DJ. Rond 19.30 uur beklimmer de zwemmers het podium. Er zijn gesprekken en ook worden onze Olympische helden uitgezwaaid voor hun zwem-avontuur richting Rio. 

Zingen voor je leven Pisa Koor

Zingen voor je Leven is het landelijke korennetwerk van Stichting Kanker in Beeld. In deze koren wordt gezongen door mensen die met kanker te maken hebben (gehad). Zingen voor je leven Hoorn is speciaal bedoeld voor mensen die direct of indirect met kanker zijn geconfronteerd. Er wordt gezongen onder leiding van Klaas Kloppenburg. Locatie Finish Swim to Fight Cancer 

 

- Dinsdag 12 juli -

 

Annieke Stevens

Annieke is 26 jaar, komt uit Hoorn, woont in Amsterdam, doet toelating popacademie. Zij zing voor ons werk van onder andere José Gonzales – heartbeats Rhodes – breathe en in ieder geval de eigen nummers Tell me en Home.

Joey Vriend

Joey Vriend is een liedjesschrijver, zanger, composer en arrangeur. Opvallend is zijn al op jonge leeftijd diepdonkere stem, waarmee hij tijdens zijn live optredens het publiek weet te verwonderen. Op zijn zeventiende ontdekte hij de magie van het fingerstyle gitaarspel, de klanken van de piano en het breekbare geluid van de harmonica. Het componeren, arrangeren en performen van eigen muziekstukken was de volgende logische stap. Zijn grote voorbeelden zijn: Leonard Cohen, Nick Drake en Boudewijn de Groot.

En sinds kort maken drummer Kevin Smal, gitarist Denzel Sprenkeling, toetsenist Jim Wassenaar en bassist Shane van Schoonhoven deel uit van de live setting van Joey Vriend. Te zien op dinsdag 12 juli Baatland 13.00, Hoofd 14.00 en Baatland 15.00 uur.

Jazz Affairs

Jazz Affairs is de al 28 jaar bestaande Hoornse Jazzclub. Met behoud van hoogwaardige jazz werkt de club er aan om, ook buiten de quasi-exclusiviteit van de besloten jazz club, in samenwerking met de vele culturele partijen, waaraan Hoorn zo rijk is, een breder publiek op te zoeken. Het Jazz Affairs Combo kent een wisselende samenwerking van bekende, swingende Hoornse jazz musici. Speciaal voor het Europees Kampioenschap Open Water Zwemmen 2016 bestaat het uit: Martijn Bos toetsen, Wouter Bekkering tenor/sopraan sax, Frans Groen contrabas en Wim Nyveld drums. Te zien op dinsdag 12 juli Baatland, aanvang 17.30 uur. 

UpTight

UpTight is een soul- en gospelkoor uit Hoorn en heeft 55 leden. De naam dankt het koor aan de titel van een nummer van Stevie Wonder. Op het repertoire staan Amerikaanse gospels en soulnummers van onder andere Marvin Gaye, Aretha Franklin, Stevie Wonder en Chaka Kahn, maar ook nieuwere soul- en gospelsterren als Dorinda Clarke Cole, Jamie Lidell en Kirk Franklin. Tijdens het EK WJK zingen ze  sfeervolle gospels en swingende soulnummers. Locatie Baadland aanvang 19.30

 

- Woensdag 13 juli -

 

Joyce van der Lee

Ze heet Joyce van der Lee, is 18 jaar oud, zingt en is woonachtig in Zwaag. Toen ze gevraagd werd om mee te doen, hoefde ze niet lang na te denken. Ze is sportief en spontaan en staat graag op een podium. Verder is zingen haar grootste passie. Tja, dan is zo’n mooi zwemfeest een inkoppertje. Tijdens het EK Open Water zwemmen zal ze op verschillende locaties te zien en te horen zijn. Wat het programma precies gaat worden, blijft nog even een verrassing. Zeker is dat er een paar covers bij zijn uit de top 40… Baadland 13.00, 14.00,15.00 uur. 

Joey Vriend

Joey Vriend is een liedjesschrijver, zanger, composer en arrangeur. Opvallend is zijn al op jonge leeftijd diepdonkere stem, waarmee hij tijdens zijn live optredens het publiek weet te verwonderen. Op zijn zeventiende ontdekte hij de magie van het fingerstyle gitaarspel, de klanken van de piano en het breekbare geluid van de harmonica. Het componeren, arrangeren en performen van eigen muziekstukken was de volgende logische stap. Zijn grote voorbeelden zijn: Leonard Cohen, Nick Drake en Boudewijn de Groot.

En sinds kort maken drummer Kevin Smal, gitarist Denzel Sprenkeling, toetsenist Jim Wassenaar en bassist Shane van Schoonhoven deel uit van de live setting van Joey Vriend. Baadland 13.30, 14.30, 15.30 uur 

Scheepsjongens van Bontekoe

Woensdagmiddag 13 juli gaan de trossen los van de sprankelende familievoorstelling ‘De Scheepsjongens van Bontekoe.’ Dit keer op locatie nabij de Hoornse haven, dé plek waar het allemaal begon. De vertelvoorstelling die geschikt is voor iedereen vanaf 6 jaar en de toegang is vrij. Met behulp van slechts een handvol attributen komt het verhaal van schipper Bontekoe en alle anderen tot leven. Daarnaast is er ruimte voor ontroering, blijdschap en natuurlijk de nodige humor. Te zien o.a. op woensdagmiddag 13 juli in het Juliana Park aanvang: 13.30 – 14.30 en 15.30 uur 

Cinema Oostereiland

Finding Dory:Disney Pixar’s Finding Dory brengt ieders favoriete vergeetachtige blauwe vis Dory terug op het witte doek. Dory woont samen met Nemo en Marlin in het rif en op een dag herinnert Dory zich dat zij een familie heeft die misschien wel naar haar op zoek is. 15.00 uur (entree)  

Stichting Kinderopvang Hoorn

Stichting Kinderopvang Hoorn (SKH) hoopt dat de zon volop gaat schijnen tijdens de jeugdmiddag op woensdag 13 juli van Zwemstad Hoorn. SKH biedt kinderopvang in Hoorn en omgeving voor de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Wij bieden ieder kind de ruimte om zich in eigen tempo, in een veilige omgeving, door spel en ontdekking te ontwikkelen. In onze natuur-ontdektuinen wordt door de kinderen elke dag met veel plezier buiten gespeeld. Tijdens de kindermiddag bij het EK Open Water Zwemmen bieden wij verschillende activiteiten aan, die te maken hebben met water en nemen wij ons springkussen mee. Meer info; www.kinderopvanghoorn.nl 

Sportopbouwwerk Hoorn

Ben je gek van pannavoetbal, springkussens? Dan moet je er woensdagmiddag 13 juli zeker bij zijn. Sportopbouwwerk Hoorn daagt je uit om lekker mee te doen en biedt een circuit aan mogelijkheden. Welke dat zijn? Ja, kom zelf maar kijken. Het wordt in ieder geval een bonte middag vol plezier. De toegang is vrij!

En wil daarna nog meer dan kan je vanaf maandag 18 juli t/m vrijdag 29 juli mee doen met de Zomerspelen Hoorn. Twee weken lang spelen en sporten op verschillende plekken in de stad. Op de website alle info over data. Kinderen vanaf 6 jaar zijn van harte welkom en je kan komen en gaan wanneer je wil. Er zijn geen kosten aan verbonden en inschrijving is niet nodig. 

Speeddichten met I Am Selfmade

Kom razendsnel dichten over Hoorn en het IJsselmeer. Met stempels zet je zó jouw woorden neer. Al ben je 12 jaar of vier.
Creatief doen kun je hier. Nieuwsgierig? Zie ook www.iamselfmade.nl Te zien en te beleven in het Julianapark.  

Kunstatelier Atelier Nies

Maak kennis met het eerste kinderatelier van Hoorn en geef je op voor het nieuwe school jaar. Door creativiteit leer je sneller en makkelijker problemen op te lossen, je leert ideeën die in je hoofd rond dwalen te vertalen naar iets concreets of tastbaars. 

Door het stimuleren van creativiteit stimuleer je ook het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid van een kind. Maar misschien nog wel het allerbelangrijkste? Het is natuurlijk gewoon hartstikke leuk! In september starten we bij de Maria school, maar tijdens de EK WJK open water zwemmen kun je alvast kennis komen maken! 

Lords & Lovers

Geen zwemfeest is compleet zonder een lekkere live optredens. Lords&Lovers speelt kasteelmuziek/genre popnoir. Voornamelijk eigen nummers en nog enkele verrassende covers. Bandleden: Carel Brouwers (toetsen/zang), Bas de Vries (drums), Benno Lagerweij (gitaar/mandola) Jelle Suiker (bas) en Miranda Delmaar (zang/accordeon) onze bassist voor deze gelegenheid verhinderd maar mogen we een beroep doen op David Minderhoud. En volgens bronnen rond de band is dat goed gelukt. Kom dus ook kijken en luisteren en weet; ze spelen kort, maar zeer krachtig… Plek Baadland aanvang 18.30 uur. 

 

- Donderdag 14 juli - 

 
Rosie Sings

En hoe! Rosmarijn Broers zingt en speelt live bijna de hele week tijdens het zwemstad Hoorn evenement. Zij zingt liedjes uit ‘the Great American Songbook’ met o.a. gezellige liedjes van Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Doris Day, Peggy Lee, en vele andere legendarische zangeressen uit de 20er tot de 60er jaren. Zie tijden overzicht. 

Ongeremde Gasten

Drie 'Ongeremde gasten' spelen voor iedereen de grootste hits uit de afgelopen 50 jaar popmuziek. Naast 2 paar stembanden maken ze o.a. gebruik van de contrabas, ukele, gitaren, mondharmonicas's, bas-drum, banjo, e.a. instrumenten. De verzoekjes vanuit het publiek weten ze altijd erg te waarderen en indien mogelijk te honoreren. Ook voor spontane gastoptredens vanuit het publiek staan ze altijd open. Denk aan gouwe ouwe krakers (Beatles, Stones, Golden Earring), maar ook de laatste hits (Douwe Bob, Nielsson, Avicii, Mumford & Sons, e.v.a.). Ze zijn deze donderdagmiddag 14 juli aanvang 14.00 uur in het Julianapark allemaal te horen.

Olieplatform

Terwijl de zwemmers de 25 kilometer proberen te volbrengen, spelen de Hoornse mannen van Olieplatform in het Juilianapark Gypsy Jazz en Poppie Acoustic Impro. Ze kennen elkaar door en door als vrienden en muzikaal weten ze zich steeds op nieuw te vinden. Dit in een fijne zomerse sfeer, ook als het winter is:) Laat je verrassen door melodieën van Django, Paco, Rosenberg, the Stones en zelfs Mozart en Beethoven!Gitaar: Timber Povee en Daniël Baay, Drums: Stephan Stalenhoef, Contrabas: Hein Nagelmaeker 

Cinema Oostereiland

Finding Dory:Disney Pixar’s Finding Dory brengt ieders favoriete vergeetachtige blauwe vis Dory terug op het witte doek. Dory woont samen met Nemo en Marlin in het rif en op een dag herinnert Dory zich dat zij een familie heeft die misschien wel naar haar op zoek is. 14.00 uur (entree) 

La Lore

La Lore (22 jaar) heeft een passie voor de Franse taal, muziek en theater. Deze drie elementen heeft ze bij elkaar gebracht tot een prachtige warme, theatrale voorstelling. Van ingetogen ballades tot spetterende chansons: Lore’s geweldige expressie en prachtige stem staan borg voor een onuitwisbare indruk. Of zoals het Noord-Hollands Dagblad het uitdrukte: "De muziek die zij eet, ademt, drinkt en bovenal zingt." Onder begeleiding van pianist Ton van Diepen doet zij deze middag een greep uit haar theatershow.Zie ook www.lalore.nl 

Engel en Hakhoff

Steven Engel en Wouter Hakhoff spelen al meer dan 10 jaar samen in allerlei combinaties. Bij de formatie Engel en Just, bij de Kleine Jongens (samen met o.a. Def P en Diggy Dex) en bij Engel&Band. Daarnaast dirigeerde Wouter het Grand Pop Orchestra diverse malen met Steven als muzikale gast. Van de Melkweg tot de Hoornse Schouwburg, van Drachten tot Mechelen, in al die jaren hebben zij overal al samen opgetreden. En soms doen ze het gewoon met zijn tweeën. Beats, tekst en trompet. Klein, maar ook heel fijn. Op donderdag 14 juli, Baadland aanvang 16.00 uur. 

The CC Project

The CC Project is een 8 koppige soulband die nummers speelt van Otis Redding, Stevie Wonder, James Brown maar ook  van Jamiroquai en Bruno Mars. Members: Renske de Kroon (Zang) Monique de Meza (Zang) Sander Foen-a-foe (Drum) Chris de Kroon (Trompet) Joost Meewis (Tenor/Bariton Saxofoon) Martine Berbée (Alt Saxofoon) Mathijs Arents (Gitaar) Erwin Edel (Bas)

Het is altijd swingen als we spelen op festivals, in cafés, bij bruiloften, partijen en andere gelegenheden.

 


- Zaterdag 16 juli -

Scheepsjongens van Bontekoe

Op zaterdag 16 juli gaan de trossen los van de sprankelende familievoorstelling ‘De Scheepsjongens van Bontekoe.’ Dit keer op locatie nabij de Hoornse haven, dé plek waar het allemaal begon. De vertelvoorstelling die geschikt is voor iedereen vanaf 6 jaar en de toegang is vrij. Met behulp van slechts een handvol attributen komt het verhaal van schipper Bontekoe en alle anderen tot leven. Daarnaast is er ruimte voor ontroering, blijdschap en natuurlijk de nodige humor. Locatie Schuur van Last aanvang 12.30, 13.30, 14.30 uur. 

De Dansonderneming

Être - de dans beweegt de installatie, de installatie beweegt de dans - is een choreografie van Nanska van de Laar, artistiek leider van De Dansonderneming. Het gezelschap met als thuisbasis Hoorn zocht voor Être samenwerking met architect Jos Halfweeg en visual artist Katja Effting. Na de première tijdens festival Op Roet is Être al op vele plaatsen uitgevoerd, zowel in het theater als op locatie. De Dansonderneming brengt de choreografie nu terug naar Hoorn tijdens het EK en WJK open water zwemmen. En wat dans en zwemmen gemeen hebben? Water in dit geval, zoveel is zeker. Zaterdag 16 juli op het Baadland. Meer informatie: www.dansonderneming.nl  

Isaac LeMaire en de Heeren zeventien

Een theaterscene met een historische achtergrond. Over het ontdekken van een nieuwe zeeroute, over een machtsstrijd op het scherpst van de snede en over bonnetjes of geen bonnetjes. De scene was eerder te zien in De Statenpoort tijdens de Kaap Hoorn Nachtkapers. Een boeiend inkijkje over het functioneren van de VOC. En wat blijkt? Er is maar weinig veranderd… Te zien op verschillende locaties.

Shantymen Kaap Hoorn

Het Shantymen Kaap Hoorn koor is een circa 30 man tellend koor uit Hoorn. Hoorn is een oude oud VOC stad aan het Markermeer. Het koor zingt Sea Songs & Maritieme Folk. Shantymen Kaap Hoorn bestaat sinds 1995 en de muzikale leiding is in handen van James Zwaag.  Instrumentale begeleiding wordt verzorgt door een combo. Dit combo bestaat uit muzikanten die diverse instrumenten bespelen. 

Cinema Oostereiland

Finding Dory:Disney Pixar’s Finding Dory brengt ieders favoriete vergeetachtige blauwe vis Dory terug op het witte doek. Dory woont samen met Nemo en Marlin in het rif en op een dag herinnert Dory zich dat zij een familie heeft die misschien wel naar haar op zoek is. Aanvang 14.00 uur. 

Expositie Boterhal& gemeentecollectie Open Water in Oosterkerk

Kunstenaars van kunstenaarsvereniging de Boterhal exposeren werken met als thema Open Water: Alexandra Konstantinovna, Angelike Valster, Annie de Leeuw, Carolien Broerse, Jan Hollenberg, Stella Burggraaf en Tineke Pilkes. Hans van Ossenbruggen duikt in de gemeente collectie en treedt op als curator. Ook hij laat zich inspireren door het thema water.

Zo 10/vr15/za16/zo17 juli in de Oosterkerk van 12.00-18.00 uur 

Timber and Friends

Timber Povee nodigt vrienden uit in het Julianapark, er wordt gespeeld, gezongen. Alles in zomerse sfeeren. Neem je picknick kleed mee. 

Lucy’s Magische Open Water dagen

Dat klinkt gelijk al spannend. Zaterdag 16 en zondag 17 juli bouwen deze jonge kunstenaars van Lucy een nieuwe installatie, waarbij zij zich laten inspireren door het thema Open Water. Dit alles onder leiding van de Hoornse kunstenaar Jos van Tol. Wat het gaat worden is onbekend. Gaan zien

 

- Zondag 17 juli -

 

Scheepsjongens van Bontekoe

Op zondag 17 juli juli gaan de trossen los van de sprankelende familievoorstelling ‘De Scheepsjongens van Bontekoe.’ Dit keer op locatie nabij de Hoornse haven, dé plek waar het allemaal begon. De vertelvoorstelling die geschikt is voor iedereen vanaf 6 jaar en de toegang is vrij. Met behulp van slechts een handvol attributen komt het verhaal van schipper Bontekoe en alle anderen tot leven. Daarnaast is er ruimte voor ontroering, blijdschap en natuurlijk de nodige humor. Locatie Schuur van Last aanvang 11.30 uur, 12.30 uur. 

Dazzling

Dansstudio Dazzling komt u op verschillende plekken op en rond het Baatland/Havengebied tegen. Verschillende groepen, demoteams, selectiegroepen en Dazzling Academy klassen zullen met hun stukken bezoekers aan het zwemfeest in Hoorn gaan verrassen. Choreografieën gemaakt met de creatieve vormgeving van de docenten/leerlingen die hierin hun passie voor dans laten zien. Zelf meedoen? Dat kan, bezoek dan eens vrijblijvend een proefles, zie de website of kom kijken naar de optredens op zondag 17 juli in het havengebied van Hoorn.

Vocallure

Vocallure is een enthousiast close harmony jazzkoor met thuisbasis Hoorn. Op het repertoire staan songs vanaf de jaren ’30 tot vandaag. Standards, pop of latin, zolang het swingt, de melodie sterk is en het arrangement uitdagend, dan vindt Vocallure het de moeite waard. Feelin’Good, The look of Love of Blue Skies? Misschien komen deze en meer liedjes voorbij. Op zondag 17 juli Baadland 13.30. schuur van Last 14.30 en in het Schippershuis om 15.00 uur. Meer info website: www.vocallure.nl 

Expositie Boterhal & gemeentecollectie Oosterkerk

Kunstenaars van kunstenaarsvereniging de Boterhal exposeren werken met als thema Open Water: Alexandra Konstantinovna, Angelike Valster, Annie de Leeuw, Carolien Broerse, Jan Hollenberg, Stella Burggraaf en Tineke Pilkes. Hans van Ossenbruggen duikt in de gemeente collectie en treedt op als curator. Ook hij laat zich inspireren door het thema water. Zo 10/vr15/za16/zo17 juli in de Oosterkerk van 12.00-18.00uur 

Joyce van der Lee

Ze heet Joyce van der Lee, is 18 jaar oud, zingt en is woonachtig in Zwaag. Toen ze gevraagd werd om mee te doen, hoefde ze niet lang na te denken. Ze is sportief en spontaan en staat graag op een podium. Verder is zingen haar grootste passie. Tja, dan is zo’n mooi zwemfeest een inkoppertje. Tijdens het EK Open Water zwemmen zal ze op verschillende locaties te zien en te horen zijn. Wat het programma precies gaat worden, blijft nog even een verrassing. Zeker is dat er een paar covers bij zijn uit de top 40…locatie Baadland 12.30 & 14.00 uur, schippershuis13.00 uur. 

Jan Haring

Wat vormde nu de aanleiding tot het begin van de Gouden Eeuw in Hoorn? Jan Haring, visser uit Hoorn weet het wel. Zijn vrouw trouwens ook. Over de slag op de Zuiderzee en de gevolgen daarvan. Een nieuwe kijk op het thema ‘held of geen held’. U mag het zeggen aan het einde van deze theaterscene. Te zien op de boot van de Hoornse visser Jan Last bij de brug, aanvangstijden 14.00 uur, 15.00 uur 

De Grote Levi & Dias Show

'De Grote Levi & Dias Show' is een combinatie van rapper Levi en producer/zanger Daniel Dias. Kenmerkend voor hun muziek zijn up-tempo beats met variërende onderwerpen en veel ballonnen! Gerenommeerde sites als Puna, 101barz, 22tracks en MusicState supporten de jongens en laatst genoemde definieerde de muziek van de heren als een kruising van Mr. Polska en de Jeugd van Tegenwoordig. De show wordt één groot feest en iedereen is uitgenodigd! 

Lucy’s Magische Open Water dagen

Dat klinkt gelijk al spannend. Zaterdag 16 en zondag 17 juli bouwen deze jonge kunstenaars van Lucy een nieuwe installatie, waarbij zij zich laten inspireren door het thema Open Water. Dit alles onder leiding van de Hoornse kunstenaar Jos van Tol. Wat het gaat worden is onbekend. Gaan zien dus. 

Cinema Oostereiland

Finding Dory:Disney Pixar’s Finding Dory brengt ieders favoriete vergeetachtige blauwe vis Dory terug op het witte doek. Dory woont samen met Nemo en Marlin in het rif en op een dag herinnert Dory zich dat zij een familie heeft die misschien wel naar haar op zoek is. 14.00 uur