Oldtimer Festival
zaterdag 23 maart 2024

Veel Engelse merken van Aston Martin waar James Bond mee rond reed in de film Goldfinger tot een rode London dubbeldekkerbus, die als de pendel dienst word ingesteld en waar eenieder gratis in kan stappen. Twee hallen zijn met Engelse merken gevuld met als blikvangers de exclusieve Rovers, Bentley's en Rolls Royces. Voor de eerste keer geven ook de BSA en Triumph club acte de presence.

De Blokkerse oldtimer club neemt weer een hal in met opnieuw een schuurvondst. Natuurlijk hebben de kids weer een eigen halletje waarin een kartbaantje en Kop van jut zijn opgesteld. Voor de dames en heren zijn er tientallen interessante kramen met leuke waar te vinden. Om veiligheidsredenen zijn er dit jaar minder vrachtauto's maar evengoed zijn er een tiental prachtige exemplaren te bewonderen zoals een Bedford uit 1940, een Duitse Hanomag Henschel en een oorlogs brandweerwagentje dat in vol ornaat van Drachten naar Venhuizen komt tuffen.

In de motorenhal staan weer diverse Laverda's, Augusta's, Harley's, Lambretta scooters en een Kreidler club met een tiental voornamelijk Duitse modellen. In het Franse departement vinden we tijdloze merken zoals de 2 CV eend ,de Talbot en oude modellen Peugeot. Heel bijzonder is de aanwezigheid van enkele Traction Avants van inmiddels zeventig jaar oud.

Speciale aandacht gaat uit naar een modelclub uit Wassenaar die komt met miniatuur trucks die op een speciaal uitgezette baan rijden. Ook vindt u nog diverse andere mer-ken als Opel GT's, Brilkevers, Mercedes 50er, Mustangs en Corvettes, is er een stand met oude radio's en televisie's uit de 60er jaren. In alle hallen klinkt de ouderwets gezellige grammofoonmuziek en met regelmaat het duo Fred en Freek. In de partyhal klinkt live Rock&Roll met bijbehorende zwierende petty-coats.

Reacties