‘Violetta's Art studio’ zorgt voor kleur
dinsdag 08 oktober 2024

Deze schilder club, die al meer dan vijf jaar bestaat is inmiddels een vaste waarde geworden in de wijk. "Het is niet allen een manier je creatief uit te leven, maar ook om elkaar beter te leren kennen", zegt Violetta Cordes de oprichter van de groep.
“De leden variëren van beginnende schilders tot meer ervaren kunstenaars, en iedereen is welkom.”


"Je hoeft geen professionele kunstenaar te zijn om te schilderen," zegt een deelnemer. "Het gaat om het plezier van het creëren en het delen van je werk met anderen."

Het resultaat van de inspanningen van de schilder club is te bewonderen in verschillende exposities die regelmatig in de buurt worden georganiseerd.
De club hoopt in de toekomst nog meer buurtbewoners te kunnen inspireren om de kwast op te pakken en mee te doen. Iedereen die interesse heeft, kan zich aanmelden bij buurthuis de Stek voor een proefles. Dat is niet allen alleen de manier om je creatief uit te leven, maar ook om sociale contacten te leggen. De groep wordt begeleid door oprichtster van de groep Violetta die iedereen met raad en daad bijstaat.

Afgelopen dinsdag, 1 oktober opende wethouder Philippe van Ham een fraaie expositie van de diverse kunstschilders. De expositie is tot 28 November te bezichtingen in het gemeentehuis van Bovenkarspel. Wilt u meer informatie over de schilder club, stuur dan even een mailtje naar violetta@live.nl of bel 06-57974944

 

Reacties