45e Boekweit|Olie Tennis- en Padeltoernooi
zaterdag 06 juli 2024

Maar bovenal: het is ontstaan uit de traditionele Hoornsche Open tenniskampioenschappen en van oudsher geheel gedragen door vrijwilligers: van baan- en parkonderhoud tot barbediening. Al 45 jaar is de firma Boekweit|Olie Makelaars de hoofdsponsor. Een betrouwbare toernooi gesponsord door een gerenommeerd bedrijf. Een mensenhuwelijk duurt vaak een stuk korter.

Meer aanmeldingen door populariteit padel
Voor het eerst in jaren is er sprake van veel meer aanmeldingen. Vooral het aantal deelnemers aan het padeltoernooi is sterk toegenomen. Dit heeft tot gevolg dat het padeltoernooi al op zondag 7 juli van start gaat. Volgend jaar is naar voren schuiven niet meer nodig. In augustus opent HLTV Juliana nl. twee nieuwe padelbanen. Het aantal komt dan op vijf.

Ranglijst toernooi en KNLTB TV
Het Boekweit|Olie Toernooi is een toernooi dat zich door de jaren heen telkens heeft vernieuwd. Van regionaal toptoernooi naar nationaal ranglijsttoernooi. Vanaf donderdag 11 juli wordt een van de vier jaarlijkse nationale ranglijst toernooien (NRT 1000) binnen de context van het Boekweit|Olie Tennis- en Padeltoernooi afgewerkt. Vier dagen lang nationaal toptennis. Voorheen hebben o.a. Kiki Bertens, Botic van de Zandschulp en Paul Haarhuis aan dit toernooi deelgenomen. De nationale toppers die dit jaar aantreden zijn bij de heren o.a. Ronetto van Tilburg (6) en Jip van Assendelft (7) en bij de dames o.a. Demi Tran (6), Sarah Olff (10) en de winnares van 2023 Dilara Okur (13). De partijen in de hoogste categorieën die op het Juliaanse centercourt worden gespeeld, worden vanaf donderdag 11 juli rechtstreeks en integraal uitgezonden op KNLTB TV. Dat is een primeur voor Nederland.

Hulde aan Oranje Feest!
Op vrijdagavond staat een Hulde aan Oranje-feest, hoe kan het anders, op de planning. Feesten tijdens de BOT waren voorheen legendarisch. De belangstelling liep in de loop der jaren echter wat terug en de pandemie gooide vervolgens helemaal roet in het eten. DJ Weslo, in het dagelijks leven Wesley Veerman, een van de founders van online marketingbureau COARK (naamgever van een van de in augustus te openen padelbanen) staat achter de draaitafel. DJ Weslo zorgt voor een onvergetelijke, gevarieerde avond met een bulk aan Hollands repertoire en de nodige disco hits van de jaren ‘70 tot heden. Iedereen is welkom. Verschijnen in een Oranje outfit is natuurlijk fantastisch, maar uiteraard niet verplicht.

Finale weekend
Toernooien worden altijd afgesloten met finales. Die finales worden op zondag 14-7 vanaf 9:00 uur gespeeld. De kwartfinales zijn te bewonderen op vrijdag 12-7 en op zaterdag 13-7 worden de halve finale partijen afgewerkt. In het finaleweekend heerst traditiegetrouw een gezellige sfeer op het tennis- en padelpark aan de Blauwe Berg in Hoorn. Hapjes en drankjes zijn naast mooi tennis en padel uiteraard in voldoende mate aanwezig.

Meer weten? Ga naar www.boekweitolietennis.nl

Reacties