Zwemstad Hoorn
Home   l Nieuws  l Programma                                                                                                              Contact

DOWNLOAD HIER HET PROGRAMMA IN BLOKSCHEMA

Open Water zwemfeest in Hoorn

In de zomer, als de meeste wedstrijdzwemmers het wat kalmer aan doen, wordt een andere groep zwemmers juist extra actief. De echte enthousiastelingen voor het buitenwerk op de wat langere afstanden storten zich dan in het open water. Zwemstad Hoorn organiseert van 10 t/m 17 juli het EK en WJK-kampioenschappen Open Water Zwemmen. Een prachttoernooi in de haven van Hoorn, waarbij ook de Nederlandse favorieten en Olympische Spelen deelnemers Sharon van Rouwendaal en Ferry Weertman aan de start verschijnen. Naast alle sportieve ambities komt er ook een super sport en cultureel randprogramma. Weekblad Zondag volgt alle activiteiten op de voet. 

Van zondag 10 t/m 17 juli organiseren de KNZB, de Gemeente Hoorn en Stichting Ter rede van Hoorn de Europese-en Wereld Jeugd kampioenschappen Open Water zwemmen. En dit alles in de haven van Hoorn. Er zijn meerdere banen en de zwemmers starten voor iedere afstand bij de watersportvereniging. Vanaf het Houten Hoofd is alles prima te zien. Daar staat ook een tribune opgesteld. 

De wedstrijden starten op zondag 10 juli. Om 9.00 uur starten de dames voor hun Europese tien kilometer gevolgd om 13.00 uur door de heren. Dinsdag 12 juli worden vanaf 10.00 uur de vijf kilometer wedstrijden gehouden. Woensdag 13 juli is de team event dag vanaf 10.00 uur met o.a. als extra activiteit een sportieve tweekamp tussen Nederland en België. Donderdag 14 juli zwemmen de heren en dames hun 25 kilometer vanaf 10.00 tot 17.00 uur. In het weekend van 16 en 17 juli zijn dan de wereldkampioenschappen voor de jeugd, start vanaf 10.00 uur.

Direct na de wedstrijd over 10 km op zondag 10 juli wordt het zwemevenement Swim to Fight Cancer in de Hoornse binnenstad georganiseerd. En u kunt daar aan mee doen. Een aantal Hoornse prominenten hebben zich reeds ingeschreven, waaronder wethouder Ben Tap. Kijk voor meer info en inschrijving op swimtofightcancer.nl Live muziek wordt verzorgd door o.a. het ‘Zingen voor je Leven koor Hoorn’.